BF1hir.jpg

A DICE és az EA komolyan dolgoznak azon, hogy mindenki számára biztonságos legyen a csatatér, és csak a teljesen szabályos fejbelövésektől kelljen tartani. A Battlefield 1 fejlesztői egy hosszas blogposztban mesélték el, hogy fáradhatatlanul küzdenek a csalók ellen. Az anti-cheat megoldásaik sokkal pontosabbá váltak az elmúlt időszakban, de a működésüket nem magyarázták el, hogy ezzel ne adjanak fegyvert a csalók kezébe.

Elmondásuk szerint az elmúlt 6 hónapban folyamatosan pörgették fel a csalók elleni harcot, és az eltelt fél évben több mint 8500 felhasználót büntettek meg. Ezzel együtt a csalások használata elkezdett szépen lassan csökkenni, ami azt jelenti, hogy a még szabadlábon lévő rossz arcok is inkább meggondolják a segédprogramok bekapcsolását.

A DICE reagált azokra a kritikákra is, amiket a közösségi hálózatokon kaptak. Facebookon és Twitteren ugyanis rengeteg kitiltott játékos vallotta ártatlannak magát. A fejlesztők szerint még az is lehet, hogy tényleg nem tudnak arról, hogy csaltak, mert a cheat programok egyre kártékonyabbak és okosabbak. Ettől függetlenül a tiltás marad.

Fontos információ volt az is, hogy a FairFightot nem érdekli, kinek milyen magas a rangsora. Sokan megjegyezték ugyanis, hogy szerintük csak a jól játszó játékosokat célozza a rendszer. A DICE kijelentette, hogy ilyen nincs, a rendszer minden rangot és minden játékost figyel, és nem keveri össze a skillt a csalással, mivel nem teljesítményt néz.

Reméljük, hogy a fejlesztők sikerrel járnak, és egy kiegyenlített csatatéren lövöldözhetünk majd a jövőben. 

Forrás: GameStar