A Sony bejelentette, hogy kibővíti PlayStation Now szolgáltatását, amely lehetővé teszi a PS4 címeket PC-n is. Összesen 50 játékkal bővítik ki a szolgáltatást, melyek ezen funkcióval támogatott platformokon lesznek játszhatók. A havidíjas, illetve kölcsönzős rendszerben is működő szolgáltatásban jelenleg 500+ különböző cím érhető el, és a PlayStation hivatalos blogján már az olvasható, hogy 2017-ben a kínálat tovább bővül, méghozzá PlayStation 4-re megjelent játékokkal.

Kis trükközéssel már Magyarországról is életre hívható a PC-s PlayStation Now! Mindössze annyira kell figyelnünk, hogy a regisztrációnál angol felhasználói fiókot hozzunk létre, így máris futtatható a szolgáltatás. Az eddigi beszámolók alapján a képminőség remek, az input lag pedig minimális.További jó hír, hogy a PSNow nem igényli a DualShock kontrollert PC-n, így Xbox 360 vagy Xbox One vezérlőkkel is boldogulhatunk. Az egyetlen bökkenő, hogy néhány játéknál szükség lehet a Microsoft portékák által nem támogatott giroszkópra is (a Last of Us zseblámpájához például pont kell), de a fícsör használata elméletileg nem annyira gyakori, hogy ez komolyabb galibát okozhasson.

A PS4-es címek megjelenésének még nincs hivatalos dátuma, továbbá a blogposzt azt sem részletezi, hogy mely játékok lesznek elérhetőek, de hamarosan indul egy zárt bétateszt, (jelentkezési lehetőséget nem találtam) amire a meglévő felhasználók közül fogják kiválasztani azokat, akik részt vehetnek a próbakörben.