Világszerte akciós nyáron az Oculus rift virtuális valóság (vr) sisak, és az Egyesült Államokban most kereken 200 dollárral levitték az árát, 400 dollárra.

Ezzel a Facebook által birtokolt  vr-cég ajánlata jóval kedvezőbb, mint a fő riválisnak tekinthető HTC Vive ára, és nagyjából annyiba kerül, mint egy belépő szintű Playstation VR sisak, kontroller nélkül.

Az árcsökkenés hat héten át érvényes. elképzelhető, hogy készletkisöprés van folyamatban, az Oculusnak ugyanis ősszel lesz a következő nagy fejlesztői konferenciája.

Még nem tudni, hogy ezen az eseményen új sisakot is bemutatnak-e, de itt lenne az ideje, hiszen az Oculus rift aktuális verziója több mint egy éve, 2016 március 28-án vált elérhetővé. Azóta megjelent több rivális, és olyan extra kiegészítők, mint a szabadabb játékot lehetővé tevő hátizsák pc-k. Persze az is lehet, hogy csak minimális finomhangolások lesznek, hiszen az Oculus korábban 2-3 évenkénti hardverfrissítést jelzett előre. 

Tegnap este érkezett a hír, miszerint az Oculus Rift fejes és kontroller csomag ára egészen 399 dollárig zuhant, ami durván fele az 5 hónappal ezelőtti számnak. Aki be akarja szerezni a készletet, az most tegye meg, mivel ez csak egy limitált ideig elérhető akció a Summer of Rift promóciós program keretein belül.

Mindettől függetlenül is érdekes, hogy az Oculus-t gyártó cég ilyen ütemben vágja el az árakat. Március elsején külön a headset árát vették le 599 dollárról 499-re, és az Oculus Touch kontrollert is 199-ről levették 99-re. Ez egyrészt nagyban megkönnyíti, ha valaki egy VR-ra is kész gamer felszerelést akar összerakni otthon, másrészt viszont felveti a kérdést, hogy: ennyire nem megy?

Remélhetőleg nem ez a helyzet. A Bethesda jelenleg keményen dolgozik azon, hogy teljes értékű játékokat portoljanak a VR eszközökre, és meglehetősen szomorú lenne, ha végén senki nem játszaná ezeket.

Forrás: Index